Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει -Τι θα γίνει με τα σχολεία -Ποιοι εργάζονται -Οι επόμενες αργίες

Πότε πέφτει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για ποιους είναι αργία, ποιοι εργάζονται, τι θα γίνει με τα σχολεία και πότε είναι οι επόμενες αργίες. 

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε πέφτει -Τι θα γίνει με τα σχολεία -Ποιοι εργάζονται -Οι επόμενες αργίες

Η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι φέτος στις 8 Ιουνίου. Στο Δημόσιο έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα αργίας. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν, εάν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και εκτός εξαιρέσεων που προβλέπονται οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους, δικαιούμενοι το ημερομίσθιο τους.

Εορτολόγιο: Γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 27 Μαΐου

Όσοι δεν προσέλθουν στην εργασία τους αδικαιολόγητα, δεν δικαιούνται το ημερομίσθιο της ημέρας αυτής. Αυτό θα αφαιρεθεί από τις αποδοχές τους.

Στην περίπτωση που οι ημερομίσθιοι δεν εργαστούν, δεν δικαιούνται αμοιβή. Δεν ορίζεται με διάταξη νόμου η πληρωμή του ημερομισθίου σε μη εξαιρέσιμες αργίες.

Οι αργίες του 2020

Οι αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό που δεν θα εργαστούν θα λάβουν το μισθό τους χωρίς προσαύξηση. Αν εργαστούν δικαιούνται επί πλέον 1/25 του μισθού τους.

Προσαύξηση κατά 75% οφείλεται μόνο στις περιπτώσεις που υπάρχει σχετικός όρος για καταβολή του σε Σ.Σ.Ε. ή Δ.Α., καθορίζει δηλαδή την ημέρα αυτή ως υποχρεωτική αργία.

Όσον αφορά τα σχολεία, δεν θα γίνουν μαθήματα. Για το συγκεκριμένο θέμα ρωτήθηκε στον Real FM, εκτός ραδιοφωνικού αέρα η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Απάντησε, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος 2020 ακολουθούν οι εξής αργίες:

  • Κοίμηση της Θεοτόκου: Σάββατο 15 Αυγούστου
  • Ημέρα του ΟΧΙ: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
  • Χριστούγεννα: Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου
  • Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: Σάββατο 26 Δεκεμβρίουρυθμό».