Πώς θα ταξιδεύουμε με την Aegean

Πως θα γίνονται τα ταξίδια με την Aegean, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, για την ασφαλή μεταφορά των επιβατών.

Πώς θα ταξιδεύουμε με την Aegean

Μια νέα ταξιδιωτική εμπειρία
Με απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων μας και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουμε πάρει όλα τα προστατευτικά μέτρα ώστε να είσαι και να αισθάνεσαι ασφαλής μαζί μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σου.

Η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους του αεροδρομίου και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επιτρέπεται μόνο ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία/αντρική τσάντα ή θήκη φορητού υπολογιστή) ή μια χειραποσκευή, εντός των επιτρεπόμενων ορίων, στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Πριν την πτήση
• Σου προτείνουμε να κάνεις online check in, έως και 48 ώρες πριν την πτήση σου και να επιλέξεις τη θέση που προτιμάς, για να αποφύγεις τυχόν συνωστισμό στο αεροδρόμιο.
• Έλεγξε τους ισχύοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς, την κατάσταση της πτήσης σου και τυχόν αλλαγές στις διαδικασίες του αεροδρομίου αναχώρησης πριν από κάθε σου ταξίδι.

Στο αεροδρόμιο
• Έχουμε τοποθετήσει ειδικό προστατευτικό Plexiglass σε όλα τα εκδοτήριά μας, δοχεία με αντισηπτικό και σήμανση δαπέδου για την τήρηση των αποστάσεων.
• Έχουμε αναστειλεί προσωρινά τη λειτουργία των Business Lounges σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρνακα.
• Η επιβίβαση πραγματοποιείται ανά μικρές ομάδες επιβατών ξεκινώντας από τις θέσεις στο παράθυρο, ενώ θα σου ζητήσουμε να σκανάρεις το boarding pass στους ειδικούς oπτικούς αναγνώστες και να επιδείξεις το το διαβατήριο ή την ταυτότητά σου χωρίς επαφή με το προσωπικό. Σε περίπτωση μεταφοράς στο αεροσκάφος με λεωφορείο, αξιοποιείται μόνο το 50% του διαθέσιμου χώρου. του

Εν πτήσει
• Προσφέρουμε ατομικά μπουκαλάκια νερού, συσκευασμένα σνακ, και αντισηπτικά μαντηλάκια.
• Δεν θα διαθέτουμε προσωρινά το περιοδικό μας ή εφημερίδες, αλλά στις πτήσεις εξωτερικού είναι διαθέσιμη η ψυχαγωγική πλατφόρμα AEGEAN Stream, στην οποία μπορείς να συνδεθείς από τη συσκευή σου μέσω του Aegean App.
• Έχουμε αναστείλει προσωρινά τις αγορές εν πτήσει.
• Σε κάθε πτήση, κρατάμε κενές 3 σειρές - είτε στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος - ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους, για τη διαχείριση πιθανού ύποπτου κρούσματος.

Στον προορισμό
• H αποβίβαση πραγματοποιείται από την μπροστινή είσοδο του αεροσκάφους, ανά μικρές ομάδες επιβατών ξεκινώντας από τις θέσεις στο διάδρομο.

Νέα πρότυπα καθαρισμού
Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα υγιεινής και, ήδη, από την έναρξη της πανδημίας έχουμε προσαρμόσει αντίστοιχα τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Εντατικός καθαρισμός αεροσκαφών
Έχουμε διπλασιάσει τον χρόνο καθαρισμού μεταξύ όλων των πτήσεων σε όλους τους σταθμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
• Πραγματοποιούμε ενισχυμένο καθαρισμό με ήπια απολυμαντικά σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε όλες τις επιφάνειες όπως καθίσματα, μπράτσα καθισμάτων, τραπεζάκια, πλευρικούς τοίχους, τουαλέτες κ.α.
• Εφαρμόζουμε ειδική διαδικασία απολύμανσης στα αεροσκάφη με άφιξη στην Αθήνα από προορισμούς εξωτερικού. Παράλληλα πραγματοποιούμε τακτικές απολυμάνσεις σε όλα μας τα αεροσκάφη.

Κυκλοφορία του αέρα εν πτήσει
Όλη η ποσότητα του αέρα που βρίσκεται στην καμπίνα των αεροσκαφών μας ανανεώνεται κατά μέσο όρο, κάθε 3 λεπτά κατά τη διάρκεια της πτήσης, χρόνος σημαντικά μεγαλύτερος από το μέσο όρο που συναντάται σε άλλους κλειστούς χώρους. Όλα τα αεροσκάφη της οικογένειας των Airbus και τα Dash 8-Q400 είναι εξοπλισμένα με φίλτρα HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors) τα οποία αιχμαλωτίζουν πάνω από το 99% των βακτηρίων και ιών.

Οι άνθρωποι μας
Τα μέλη πληρώματος καμπίνας είναι εκπαιδευμένα σύμφωνα με τους τελευταίους κανόνες υγιεινής και τα πρότυπα καθαρισμού και φορούν υποχρεωτικά προστατευτικό εξοπλισμό (μάσκα και γάντια) σε όλη τη διάρκεια της πτήσης. Επιπλέον, κάθε 15 μέρες πραγματοποιούμε τεστ για Covid-19, στα πληρώματα καμπίνας που παραμένουν ενεργά και πραγματοποιούν πτήσεις. Τα τεστ διενεργούνται στις εγκαταστάσεις μας στο αεροδρόμιο.