Ανοίγουν την 1η Ιουνίου Δημοτικά, νηπιαγωγεία - Μέχρι 26 Ιουνίου τα μαθήματα (vid)

Επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές, καθώς, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (25/5) από στελέχη της κυβέρνησης, την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα Δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.

Ανοίγουν την 1η Ιουνίου Δημοτικά, νηπιαγωγεία - Μέχρι 26 Ιουνίου τα μαθήματα (vid)

Με διευρυμένη σύνθεση έγινε σήμερα (25/5) η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, καθώς εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, συμμετείχαν οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως και Τάκης Θεοδωρικάκος αντιστοίχως.

Οι σημερινές ανακοινώσεις περιλαμβάνουν και λεπτομέρειες για τη λειτουργία των σχολείων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιουνίου θα υποδεχθούν και πάλι μαθητές τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ενώ επαναλειτουργούν και βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Οι υπουργοί Παιδείας και Εσωτερικών θα κάνουν περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των Δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, καθώς οι τελευταίοι υπάγονται στους δήμους και άρα στο Εσωτερικών και όχι στο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι η σχολική χρονιά θα παραταθεί μέχρι τις 26 Ιουνίου (ημέρα Παρασκευή) και ότι τα τμήματα θα λειτουργούν με 15 μαθητές μάξιμουμ σε αποστάσεις 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλον.

  • Αν κάποια τάξη έχει περισσότερους από 15 μαθητές (στα αστικά κέντρα αυτό συμβαίνει κατά κόρον), τότε θα λειτουργεί εκ περιτροπής σε δύο τμήματα. Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή το ένα, Τρίτη και Πέμπτη το άλλο και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.
  • Η μάσκα καθίσταται προαιρετική τόσο στην τάξη όσο και στα σχολικά λεωφορεία. Η σύσταση ισχύει τόσο για το προσωπικό όσο και τους μαθητές.
  • Υπάρχει πρόβλεψη για διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες, ενώ τα κυλικεία θα είναι υποχρεωτικά κλειστά.
  • Η σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς θα τελειώσει στις 30 Ιουνίου. Οι συμβάσεις των αναπληρωτών θα ανανεωθούν μέχρι τότε, ενώ θα τροποποιηθούν οι συμβάσεις του προσωπικού καθαριότητας.
  • Αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα.