Χοντραίνει το παιχνίδι με τις εκλογές της ΕΠΟ

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, έβαλε ... φωτιά στην προεκλογική περίοδο

Χοντραίνει το παιχνίδι με τις εκλογές της ΕΠΟ

Η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για διεξαγωγή εκλογών στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, παρά την συμφωνία που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο ώστε ο αρχαιρεσίες να γίνουν τον Ιούλιο, προκειμένου η νέα διοίκηση να έχει εκλεγεί πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος αλλά και η διαδικασία να λάβει χώρα πριν την αποχώρηση των επιτηρητών της FIFA και της UEFA, έβαλε … φωτιά στην προεκλογική περίοδο.

Όλες οι απόψεις έχουν να κάνουν με το εκλογικό σώμα και με το ποιοι θα ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Το συγκεκριμένο θέμα, έχει συζητηθεί αρκετές φορές από τον Αυγενάκη και στις αρχές του χρόνου ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε δηλώσει τα παρακάτω: «Απευθυνόμενος στο φίλαθλο κόσμο λέω πως θεωρώ ότι πιο ανοιχτές διαδικασίες, πιο δημοκρατικές, καθιστούν τη χειραγώγηση πιο δύσκολη. Και θέλω, με αυτή την αφετηρία, να ακουστούν όλες οι απόψεις, όλα τα επιχειρήματα και θα πράξω πάντα σεβόμενος τους θεσμούς και τους νόμους. Δεν έχω σκοπό να αιφνιδιάσω. Ανοίγω το διάλογο για ένα θέμα, στο οποίο πιστεύω ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε αλλαγές».

Να σημειωθεί ότι αντίθετος σε αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ είναι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την στιγμή ελέγχει πάνω από 30 Ενώσεις και έχει το … πάνω χέρι για το νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Για το συγκεκριμένο θέμα ο Μελισσανίδης στη συνάντηση των “big-4” με τις FIFA / UEFA, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού είπε απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς: «Κύριε Λάκοβιτς θα ήθελα μια παρατήρηση γι’ αυτό που είπατε για λόμπι στις εκλογές της ΕΠΟ. Οι εκλογές σε UEFA και FIFA πως γίνονται; Φέρνετε παπά και τραβάει κλήρο; Τα πιο ισχυρά λόμπι είναι στις δικές σας εκλογές. Στην ΕΠΟ θα γίνουν Εκλογές κανονικά όπως ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, ο νόμος και οι κανονισμοί».

Τώρα αυτό που απομένει είναι να δούμε τις επόμενες κινήσεις των πρωταγωνιστών. Με άλλα λόγια τι θα κάνουν FIFA και UEFA στη μετάθεση του χρόνου τέλεσης των εκλογών της ΕΠΟ που προτείνουν ο Αυγενάκης και η κυβέρνηση, κι αν η τελευταία θα επιμείνει στην αλλαγή του εκλογικού σώματος της Ομοσπονδίας.