Παραδόθηκε η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας (pics, vid)

Παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (14/5) η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας. Θυμίζουμε πως το έργο είχε ολοκληρωθεί εδώ και καιρό ωστόσο η κατάσταση με τον κορονοϊό δεν επέτρεπε τη χρήση της από τους πολίτες. 

Παραδόθηκε η ανακαινισμένη πλατεία Ομονοίας (pics, vid)

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανακαινισμένης πλατείας Ομονοίας το βράδυ της Πέμπτης (14/5), παρουσία του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη. Στόχος του Δήμου Αθηναίων ήταν να αλλάξει ριζικά η όψη της ιστορικής πλατείας και να αναδειχθούν και πάλι οι ομορφιές της μέσα από την πράσινη ανάπλαση.

Το έργο ολοκληρώθηκε εδώ και καιρό αλλά λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με τον κορονοϊό δεν μπορούσε να παραδοθεί στους πολίτες.

Από το πρωί της Πέμπτης (14/5)έχει ήδη απομακρυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των προστατευτικών, ενώ το βράδυ φωταγωγήθηκε το συντριβάνι (ύψους 40 μέτρων) που κοσμεί το κέντρο της πλατείας. Ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη - με διάμετρο 30 μέτρων που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων.

Να σημειωθεί πως η πλατεία ανακατασκευάστηκε εξ' ολοκλήρου από χορηγίες ιδιωτών και είναι χαρακτηριστικό πως αναβαθμίζει την περιοχή.