Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα, δοκιμάζονται 8 εμβόλια (vid)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως έχουμε στην Ελλάδα 18 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκε 1 θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες. 

Τσιόδρας: 18 νέα κρούσματα, δοκιμάζονται 8 εμβόλια (vid)

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων, Σωτήρης Τσιόδρας, μίλησε την Τρίτη (12/5) για τα νεότερα όσον αφορά την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχουμε 18 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκε 1 θάνατος. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τα εμβόλια, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις του ΠΟΥ, οκτώ υποψήφια εμβόλια βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών. Τις τελευταίες μέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε χθες πως χώρες που χαλάρωσαν τα μέτρα είδαν αύξηση σε αριθμούς νέων περιστατικών. Στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιστήμονας προειδοποιεί το Κογκρέσο για σταδιακή και όχι ταχεία άρση των περιορισμών. Στην Κίνα είδαν άνοδο περιστατικών στην Γουχάν, στην Κορέα επίσης. Στην Γερμανία είδαν άνοδο των αριθμών”.