Χαρδαλιάς: «Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά παρά να γυρίσουμε πίσω» (vid)

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στις παραβάσεις από επιχειρήσεις που άνοιξαν πριν από το προβλεπόμενο και στη γενικότερη εικόνα της Β' φάσης με τη χαλάρωση των μέτρων.

Χαρδαλιάς: «Είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά παρά να γυρίσουμε πίσω» (vid)

Στις παραβάσεις από μαγαζιά και επιχειρήσεις που άνοιξαν πριν από το προβλεπόμενο και τις αναμενόμενες συλλήψεις αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Πολιτική Προστασία.

«Τα πρώτα εικοσιτετράωρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων», ανέφερε ενδεικτικά κατά την ενημέρωση της Παρασκευής (8/5) για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Στη συνέχεια, αφού υπενθύμισε τις τρεις προϋποθέσεις για τη μετακίνηση σε άλλο νομό και πως αν όλα πάνε καλά θα είναι ελεύθερη από τις 18 του μηνός, ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως «είναι προτιμότερο να προχωρήσουμε αργά παρά να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω», ενώ αναφέρθηκε και στις παραβάσεις.

Όπως ενημέρωσε, εντοπίστηκαν δύο καφέ-μπαρ τα οποία λειτουργούσαν παράνομα, ενώ συνολικά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με τη λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.