Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για το φονικό στ' Ανώγεια

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο 29χρονος Κρητικός

Προφυλακίστηκε ο 29χρονος για το φονικό στ' Ανώγεια

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα ο 29χρονος Κρητικός που κατηγορείται ότι σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη, το περασμένo Σάββατο στ' Ανώγεια.

Φονικό στην Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 63χρονου την ώρα που ο γιος του πηγαίνει στο Εισαγγελέα

Η απολογία του αποδείχθηκε πολύωρη με αποτέλεσμα να εξέλθει του Δικαστικού Μεγάρου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι.

Νωρίτερα έξω από το δικαστικό Μέγαρο του Ρεθύμνου, βρέθηκαν αρκετοί συγγενείς του.

Ανώγεια: Πατέρας Ξυλούρη: «Δεν πυροβόλησε ο γιος μου. Ο άλλος πυροβόλησε και τον πατέρα του»

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο 29χρονος επέμεινε σε αυτά που είχε ισχυριστεί και προανακριτικά. Ότι δηλαδή είδε τον πατέρα του νεκρό και από πάνω του τον Γιώργο Ξυλούρη με συνέπεια να θολώσει και αδειάσει το όπλο του στον σχεδόν συνομίληκο του.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, Διονύσης Βέρρας ανέφερε:

«Αυτοί που συμβουλεύουν την οικογένεια Ξυλούρη να παρουσιάσει άλλο όπλο μη εμπλεκόμενο στο περιστατικό παρέχουν κακές υπηρεσίες στις δύο οικογένειες και στην κοινωνία των Ανωγείων. Στον τόπο του εγκλήματος υπάρχουν κάλυκες από δύο όπλα και ειδικά ένα ζεύγος κάλυκα - βολίδας από 9αρι πιστόλι, που προφανώς δεν θα ταυτοποιηθεί με το όπλο που παρέδωσε η άλλη πλευρά. Είναι αδύνατον να σταθεί στη δικαστική διαδικασία ένας τέτοιος ισχυρισμός.»

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία


Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Σπανάκη, δεύτερη συνήγορος υπερασπίσεως του 29χρονου, δήλωσε πως: «Ο εντολέας μου έκανε πραγματική κατάθεση ψυχής κατά την απολογία του.»

Σύμφωνα με την κ. Σπανάκη, κατά την απολογία του, ανέφερε «δεν με νοιάζει για μένα, για τη ζωή μου, για την τύχη μου από δω και πέρα. Έχασα τον άγγελό μου τον αγαπημένο μου πατέρα».

Να σημειωθεί ότι την ώρα που έβγαινε από τα δικαστήρια, οι συγγενείς του φώναζαν «Σ' αγαπάμε, ο μπαμπάς είναι μαζί σου».

Πηγή:ekriti.gr