ΕΡΤ: Ζήτησε συγγνώμη και ερευνά πώς κάποιοι «πέθαναν» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παπά

Η συγγνώμη της ΕΡΤ «για τη δημόσια απρέπεια» και η ερευνά γι' αυτούς που «πέθαναν» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παπά.

ΕΡΤ: Ζήτησε συγγνώμη και ερευνά πώς κάποιοι «πέθαναν» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παπά

O Μίκης Θεοδωράκης είναι 94 χρονών, η Ειρήνη Παπά, 93 χρονών και φυσικά δεν έφυγαν από τη ζωή. Η Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ με αναρτήσεις της στο facebook, «πέθανε» και τους δύο. Αναρτήσεις, οι οποίες φυσικά κατέβηκαν ενώ πριν από λίγο η διοίκηση της ΕΡΤ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή ζητά συγγνώμη «για τη δημόσια αυτή απρέπεια». Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η διοίκηση της ΕΡΤ επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών και ζήτησε συγγνώμη ενώ έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της διοίκησης της ΕΡΤ για την ανάρτηση της Διεύθυνσης Αρχείου:

«Σε ιστοσελίδα που διατηρεί το Τμήμα Αρχείου της ΕΡΤ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέβηκαν σήμερα το πρωί δύο αναρτήσεις στη «μνήμη» των Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνης Παπά.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ ήδη επικοινώνησε με τους οικείους των δύο κορυφαίων δημιουργών, ζήτησε συγγνώμη για τη δημόσια αυτή απρέπεια και έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις».

Όλα ξεκίνησαν όταν μέσα σε μια ώρα η σελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook την Τετάρτη (6/5) έγιναν τρεις αναρτήσεις για αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παππά, αναφέροντας πως «έφυγαν σήμερα από τη ζωή»!

Μετά από τις αντιδράσεις των χρηστών οι αναρτήσεις κατέβηκαν. Δεν διευκρινίστηκε αν πίσω από την γκάφα υπήρχε ανθρώπινο λάθος ή επίθεση χάκερ.

Η ανάρτηση για Θεοδωράκη

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για το 1964, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μελοποιημένο το έργο «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε τη μουσική για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς», μελοποίησε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι μοιραίοι», ενώ σηματοδότησε και την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική. Αναφέρεται όμως και σε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ μέσα από την αφήγησή του μας μεταφέρει και το μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή»

Η δεύτερη ανάρτηση για Θεοδωράκη:

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Η ανάρτηση για την Ειρήνη Παπά:

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις «Ωδές» του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή»