Επική γκάφα: Το Αρχείο της ΕΡΤ πέθανε δυο φορές τον Μίκη Θεοδωράκη και μια την Ειρήνη Παπά! (pics)

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αναρτήσεις του στο facebook, «πέθανε» τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παπά. 

Επική γκάφα: Το Αρχείο της ΕΡΤ πέθανε δυο φορές τον Μίκη Θεοδωράκη και μια την Ειρήνη Παπά! (pics)

Μέσα σε μια ώρα η σελίδα του Αρχείου της ΕΡΤ στο Facebook την Τετάρτη (6/5) έκανε τρεις αναρτήσεις για αφιερώματα στον Μίκη Θεοδωράκη και την Ειρήνη Παπά, αναφέροντας πως «έφυγαν σήμερα από τη ζωή»!

Μετά από τις αντιδράσεις των χρηστών οι αναρτήσεις κατέβηκαν. Δεν διευκρινίστηκε αν πίσω από την γκάφα υπήρχε ανθρώπινο λάθος ή επίθεση χάκερ.

ΕΡΤ: Ζήτησε συγγνώμη και ερευνά πώς κάποιοι «πέθαναν» Μίκη Θεοδωράκη και Ειρήνη Παπά

Η ανάρτηση για Θεοδωράκη

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Η ιστορία των χρόνων μου», στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης μιλά για το 1964, χρονιά ιδιαίτερα σημαντική για τον ίδιο, αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό μελοποιημένο το έργο «Άξιον Εστί», του Οδυσσέα Ελύτη, έγραψε τη μουσική για την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ζορμπάς», μελοποίησε το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Οι μοιραίοι», ενώ σηματοδότησε και την ενεργό συμμετοχή του στην πολιτική. Αναφέρεται όμως και σε μερικά από τα σημαντικότερα πολιτικά γεγονότα της χρονιάς, ενώ μέσα από την αφήγησή του μας μεταφέρει και το μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή»

Η δεύτερη ανάρτηση για Θεοδωράκη:

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Το καλλιτεχνικό καφενείο», παραγωγής 1985, στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης είχε συναντηθεί τηλεοπτικά με τους πιο στενούς του συνεργάτες. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή».

Η ανάρτηση για την Ειρήνη Παππά:

«Απόσπασμα από την εκπομπή «Παρουσίες-Ειρήνη Παπά στις «Ωδές» του Βαγγέλη Παπαθανασίου», στην οποία η σπουδαία ηθοποιός ερμηνεύει ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια, ενώ μας ξεναγεί στο χωριό της, Χιλιομόδι, αλλά και σε μέρη που αγάπησε και συνδέθηκε μαζί τους. Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στην Ειρήνη Παπά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή»

Για την ιστορία, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι σήμερα 94 χρονών και η Ειρήνη Παπά, 93 χρονών.