Χαρδαλιάς: «Απαγορεύονται τα δήθεν take away ποτά και άτυπα πάρτι» (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε αυστηρές συστάσεις για  παραβάσεις με δήθεν take away ποτά, ιδίως στην επαρχία και άτυπα πάρτι. «Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, δεν κερδίσαμε όμως τον πόλεμο».

Χαρδαλιάς: «Απαγορεύονται τα δήθεν take away ποτά και άτυπα πάρτι» (vid)

Στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου και της πολιτικής προστασίας για τον κορονοϊό, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού τόνισε και πάλι πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τις αποστάσεις και να προσέχουμε την υγιεινή, αναφέρθηκε σε παραβάσεις με… δήθεν take away ποτά, ιδίως στην επαρχία…

«Οι συστάσεις βασίζονται σε εικόνα που είχαμε με καφέ-μπαρ, ειδικά στην περιφέρεια, να παίζουν μουσική διαπασών, με δήθεν take-away ποτά, να στέκονται ανά δεκάδες οι πολίτες και να συνωστίζονται. Αυτές οι εικόνες προσβάλλουν όλους μας.

Όλους αυτούς που τηρούν τα μέτρα, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη μη εξάπλωση της νόσου. Προσβάλλει τη νοημοσύνη και αυτούς που ακολουθούν τις οδηγίες.

Το take away αφορά τον καφέ όχι τα ποτά και άτυπα πάρτι με πρόσχημα take away. Απαγορεύονται. Να συμμορφωθούν… Για τους παραβάτες υπάρχει πρόστιμο και τις επιχειρήσεις και ποινικές κυρώσεις. Επιφυλασσόμαστε για αυστηρά μέτρα».

Στη συνέχεια τόνισε πως υπήρξαν «85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ νομών και στα νησιά, μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις».

Κλείνοντας είπε «μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, δεν κερδίσαμε όμως τον πόλεμο».