Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 50χρονος στη Λάρισα

Στους 146 ανήλθαν οι νεκροί στην Ελλάδα, καθώς απεβίωσε ένας άνδρας 50 ετών στη Λάρισα.

Στους 146 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 50χρονος στη Λάρισα

Το πρώτο θύμα του κορονοϊού σε Λάρισα και Θεσσαλία είναι 50χρονος Ρομά που έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή. Ο άτυχος άνδρας διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου κατέληξε σήμερα. Οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τους 146.

Στους 145 οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε 88χρονη στο «Αττικόν»

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, στους 2.626 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μέχρι και σήμερα, ενώ 37 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ. Από τις μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν εξέλθει 78 ασθενείς.

Ο υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανέφερε την Κυριακή (3/5) πως η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τον κορονοϊό και πως «σήμερα ξεκινάμε καινούργια φάση», ενώ συμπλήρωσε πως «η δυσκολία δεν έχει περάσει, δεν θα γυρίσουμε ακόμα στο πώς ζούσαμε. Ξεκινάμε να μπαίνουμε σε σχετική κανονικότητα με μικρά και σταθερά βήματα».

Αναφορικά με τη χρήση μάσκας ο ίδιος ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια περιορισμού στο σπίτι η χρήση μάσκας δεν ήταν προτεραιότητα, ωστόσο τώρα που αίρονται οι περιορισμοί πρέπει να δώσουμε σημασία στη μάσκα ως συμπληρωματικό μέσο».

Πηγή: ethnos.gr