Φονικό στην Κρήτη: Μαντιναδολόγος και κτηνοτρόφος τα θύματα - Γιατί αναζητούν τον γιο του ενός

Σε διαφορετικές πόλεις οι σοροί των θυμάτων από το διπλό φονικό στην Κρήτη, διαφορετική ημέρα οι κηδείες, τον γιο του ενός αναζητά η αστυνομία.

Φονικό στην Κρήτη: Μαντιναδολόγος και κτηνοτρόφος τα θύματα - Γιατί αναζητούν τον γιο του ενός

Μια κοινωνία όπως τα Ανώγεια που το τελευταίο, μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην επικαιρότητα για τον πλέον αρνητικό λόγο.

Το χτεσινοβραδινό διπλό φονικό στο Περαχώρι, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι, γνωστοί στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, έχει συγκλονίσει όχι μόνο τα Ανώγεια, αλλά ολόκληρο το Πανελλήνιο.

Για άγνωστη αιτία, δύο άνδρες ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης (γνωστός καλλιτέχνης, χοροδιδάσκαλος, μαντιναδολόγος και ιδιοκτήτης καταστήματος στα Ανώγεια) και ο Γιώργος Ξυλούρης, 30 ετών, κτηνοτρόφος, γνωστός στο χωριό με το παρατσούκλι «Κίτρος», τσακώθηκαν στην πλατεία του Περαχωρίου με συνέπεια να βγουν τα όπλα. Πρώτο θύμα ο 62χρονος και στη συνέχεια ο 30χρονος, ενώ ένας ακόμα 30χρονος τραυματίστηκε ελαφριά (με σφαίρα κάτω από το γόνατο του ποδιού του) επιδιώκοντας να χωρίσει τους δύο άνδρες.

Σε διαφορετικές πόλεις

Μετά το φονικό, η σορός του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του 62χρονου Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (για ευνόητους λόγους). Σήμερα θα γίνει η νεκροψία νεκροτομή τους.
Αμφότερα τα θύματα είχαν τραύματα στο στήθος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30 χρόνος είχε και μώλωπες στο πρόσωπο.

Γιατί τσακώθηκαν

Εκείνο που αποτελεί ένα σημαντικό ερώτημα είναι ο λόγος για τον οποίο οι δύο άνδρες έφτασαν στο σημείο να λογομαχήσουν, πριν βγουν τα όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν προσωπικές διαφορές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες ακριβώς ήταν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε κάποιο "ιστορικό" μεταξύ τους, αλλά και αυτό ακόμα δεν δικαιολογεί να βγουν τα όπλα.

Στα Ανώγεια βρίσκονται από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Το σημείο που έγινε το φονικό έχει αποκλειστεί με κορδέλες, ενώ ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εξελίξεις.

Μάλιστα, εκείνος που αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές είναι ο μεγαλύτερος γιος του 62χρονου θύματος, που φέρεται να πυροβόλησε τον 30χρονο που έπεσε επίσης νεκρός.

Σε διαφορετική ημέρα οι κηδείες

Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι το πότε και πού θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων. Το βέβαιο είναι και σύμφωνα με πληροφορίες, ότι θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές ημέρες και φυσικά σε διαφορετικό μέρος, ώστε να είναι εφικτό να ληφθούν όλα τα μέτρα πρόληψης που απαιτούνται και να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο, μεταξύ συγγενών.

Δεδομένα επίσης, θα πραγματοποιηθεί λεπτομερής αυτοψία από τις αστυνομικές αρχές που ερευνούν με ιδιαίτερη τις συνθήκες της απίστευτης τραγωδίας που φέρνει - δυστυχώς- πάλι την Κρήτη στο "κάδρο" της επικαιρότητας.

Πηγή: flashnews.gr