Η Aegean για τις ακυρώσεις πτήσεων - Μέχρι πότε αναστέλλονται οι πτήσεις εξωτερικού

Η Aegean με ανακοίνωσή της ενημέρωσε πως όλες οι πτήσεις εξωτερικού από τον αερολιμένα Καλαμάτας ακυρώνονται έως την 31η Μαΐου. Οι πτήσεις της Θεσσαλονίκης ακυρώνονται έως την 11η Μαΐου.

Η Aegean για τις ακυρώσεις πτήσεων - Μέχρι πότε αναστέλλονται οι πτήσεις εξωτερικού

Παράταση, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, πήρε η αναστολή πτήσεων τόσο από το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό.

Αυτό, όπως είναι λογικό, ισχύει για όλα τα αεροδρόμιο της χώρας, όπου όλες οι πτήσεις των εταιρειών έχουν διακοπεί από τις αρχές Απριλίου.

Με νεώτερη ανακοίνωσή η Aegean ενημέρωσε πως όλες οι πτήσεις εξωτερικού από τον αερολιμένα Καλαμάτας ακυρώνονται έως την 31η Μαΐου. Οι πτήσεις της Θεσσαλονίκης ακυρώνονται έως την 11η Μαΐου.

Aegean: Η απάντηση της για τις ακυρώσεις πτήσεων

Η αεροπορική εταιρεία Aegean προέβη σε νέα ανάρτηση με σκοπό να ενημερώσει τους πελάτες της σχετικά με τις ακυρώσεις πτήσεων, δηλαδή κάτω από ποιες συνθήκες αλλά και πώς μπορούν να αποζημιωθούν.

Σε συνέχεια του, από 20 Μαρτίου 2020, εγγράφου της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή”, σε σχέση με οφειλές σε καταναλωτές από ακυρώσεις πτήσεων, η εταιρεία AEGEAN απάντησε σχετικά δίνοντας διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα με επιστολή της διευκρινίζει πως οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν εκτός από την αλλαγή της κράτησής τους σε άλλη ημερομηνία και την έκδοση ειδικού ταξιδιωτικού πιστωτικού κουπονιού, ίσης αξίας με αυτήν του εισιτηρίου τους που ακυρώθηκε.

Το κουπόνι αυτό μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για οποιαδήποτε πτήση της Aegean και της Olympic Air, σε οποιαδήποτε ημερομηνία μέσα σε διάστημα 18 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης του κουπονιού. Να σημειωθεί όμως ότι πήρε παράταση η απαγόρευση πτήσεων μέχρι τις 15 Μάη. Αν παρέλθουν οι 18 μήνες και το ειδικό ταξιδιωτικό κουπόνι δεν χρησιμοποιηθεί, τότε θα είναι δυνατή η επιστροφή του πλήρους αντιτίμου του εισιτηρίου προς τον πελάτη.

Τρομακτική εκτίμηση: "Τα διεθνή ταξίδια θα συνεχιστούν από το 2021..."

Τρομακτική είναι η εκτίμηση της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, η οποία ισχυρίζεται ότι τα διεθνή ταξίδια θα είναι δυνατά πολύ αργότερα από αυτό που νομίζαμε. Πολλοί Αυστραλοί αναρωτιούνται πότε θα αρθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Είναι μια κατανοητή ανησυχία, δεδομένου ότι πολλοί έχουν κλειστεί στα σπίτια τους για πολλές εβδομάδες. Αν αναρωτιέστε αν αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό που ελπίζατε να κάνετε στο τέλος του χρόνου επρόκειτο να συμβεί, ξανασκεφτείτε το. Προς το παρόν η Airbnb δίνει έναν εναλλακτικό τρόπο για να ταξιδέψατε, εν μέσω καραντίνας.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση αποκάλυψε ότι τα διεθνή ταξίδια πιθανότατα δεν θα συνεχιστούν φέτος. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Τουρισμού Σίμπερ Μπέρμιγχαμ δήλωσε στο ABC Breakfast για το αν μια υπερατλαντική εκδρομή στο Δεκέμβριο θα ήταν καλή ιδέα: «Δεν θα έδινα καμία εγγύηση ότι θα μπορούσατε να κάνετε αυτό το ταξίδι στο εξωτερικό το Δεκέμβριο».

Αντ 'αυτού, ο υπουργός λέει ότι οι Αυστραλοί θα πρέπει πρώτα να αρχίσουν να σκέφτονται για τα εσωτερικά ταξίδια. Αρκετά κράτη και εδάφη έχουν κλείσει τα σύνορά τους εξαιτίας του κορονοϊού και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εκτός αν είναι απαραίτητο.

Ωστόσο, από τη στιγμή που αυτοί οι περιορισμοί αρχίζουν να διευκολύνουν, ο κ. Μπέρμιγχαμ ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μπουν στο αυτοκίνητο ή σε αεροπλάνο και να επισκεφθούν μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά της Αυστραλίας.

Πρόσθεσε: «Αυτή είναι μια περίοδος όπου, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν διακοπές και δεν θα μπορέσουν να πάνε στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα».

Πηγή: Athensmagazine