Κολύμπι στη θάλασσα: Τι ισχύει από τη Δευτέρα

Τι αλλάζει από Δευτέρα. Σε ποιες παραλίες θα επιτρέπεται η πρόσβαση και το κολύμπι, αλλά και το πόσο ασφαλές θα είναι να βρεθούμε εκεί. 

Κολύμπι στη θάλασσα: Τι ισχύει από τη Δευτέρα

Τι αλλάζει από Δευτέρα. Σε ποιες παραλίες επιτρέπεται η πρόσβαση και το μπάνιο.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Τρίτη, από την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, αίρονται οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών εντός περιφέρειας και καταργούνται η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS – μεταξύ άλλων και τo SMS με αριθμό Β6 για τη σωματική άσκηση.

Τι ισχύει όμως για τις παραλίες; Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, από τη Δευτέρα η ατομική άθληση «θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα», τόνισε ωστόσο ότι οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Αυτό σημαίνει ότι, για τις παραλίες που δεν είναι οργανωμένες, το μπάνιο στη θάλασσα επιτρέπεται και πάλι,από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Κορονοϊός: Είναι ασφαλές το μπάνιο στη θάλασσα;

Όπως εξήγησε πρόσφατα ομότιμος καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικός στις λοιμώξεις, Παύλος Νικολαΐδης, το μπάνιο στη θάλασσα ή σε πισίνα η οποία χλωριώνεται είναι ασφαλές. «Ούτε έχει βρεθεί, ούτε μπορεί θεωρητικά να ειπωθεί ότι υπάρχει δυνητικός κίνδυνος. Περισσότερο είναι η διαδικασία, όχι το μπάνιο δηλαδή σε οποιοδήποτε μέρος.

Οι συνθήκες συγχρωτισμού, για παράδειγμα, αν υπάρχουν 20 ξαπλώστρες σε 10 τετραγωνικά μέτρα, ο κίνδυνος είναι λογικό να αυξάνεται από τον συνωστισμό, όπως ακριβώς δηλαδή αναφέρουμε και από την αρχή της πανδημίας».

Πηγή: noupou