Τσιόδρας: «Νέα συμπτώματα για τον κορονοϊό» (vid)

Στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα (27/4), ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 17 νέα κρούσματα, ενώ οι νεκροί στη χώρα μας είναι 136, αφού σήμερα κατέληξαν 2 συνάνθρωποί μας. Τι είπε για τη χρήση της μάσκας, τα εκπαιδευτήρια και τα νέα συμπτώματα.

Τσιόδρας: «Νέα συμπτώματα για τον κορονοϊό» (vid)

Κατά τη σημερινή (27/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

* 17 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 από αυτά είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστά κρούσματα.

* Συνολικά φτάσαμε στην Ελλάδα τα 2.534 κρούσματα.

* 43 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και οι 11 εξ αυτών είναι γυναίκες.

* 65 εξήλθαν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ανακοινώνονται και επίσημα δύο ακόμα θάνατοι και σύνολο 136.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας μίλησε για τα νέα συμπτώματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Πέρα από τα ήδη γνωστά, όπως ο πυρετός, ο βήχας και η δυσκολία αναπνοής, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι στα συμπτώματα περιλαμβάνονται πλέον οι κρυάδες, το ρίγος, οι μυαλγίες, η κεφαλαλγία, η ξαφνική απώλεια γεύσης και όσφρησης.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως σταδιακά και με προϋποθέσεις θα γίνει η επανέναρξη εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου και στη χρήση της μάσκας, λέγοντας πως η επιτροπή τονίζει: «Να τηρείται ως υποχρεωτικό μέτρο η χρήση της μάσκας για εισερχόμενους σε κλειστούς χώρους και για εργαζόμενους».