Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται η διάθεση μέχρι τις 15 Μαΐου 2020

Παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές έως τις 15 Μαΐου.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται η διάθεση μέχρι τις 15 Μαΐου 2020

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η παράταση έως και τις 15 Μαΐου της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα περιληφθεί σε νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Η περίοδος για να αγοράσουν οι καταναλωτές πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έληγε στις 30 Απριλίου, αλλά θα παραταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου κατέρρευσαν τις τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης που οφείλεται στους περιορισμούς των μετακινήσεων σε όλο τον πλανήτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Είναι λοιπόν ευκαιρία για τους καταναλωτές να γεμίσουν τις δεξαμενές τους ενόψει του ερχόμενου χειμώνα εξοικονομώντας αρκετά χρήματα.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

«Η κυβέρνηση παρατείνει τη χρονική περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η οποία λήγει την 30ή Απριλίου 2020, μέχρι και τη 15η Μαΐου 2020. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας. Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων».