Πρόοδος στη Σαουδική Αραβία: Καταργήθηκε το μαστίγωμα ως ποινή!

Η Σαουδική Αραβία κατάργησε από το ποινικό της σύστημα το μαστίγωμα, μια ποινή που είχε επικριθεί πολύ από τις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως άλλωστε και οι επιδόσεις της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πρόοδος στη Σαουδική Αραβία: Καταργήθηκε το μαστίγωμα ως ποινή!

Η Σαουδική Αραβία κατήργησε από το ποινικό της σύστημα το μαστίγωμα, μια ποινή που είχε επικριθεί πολύ από τις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως άλλωστε και οι επιδόσεις της χώρας στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το υπερσυντηρητικό βασίλειο κατηγορείται τακτικά από τις ΜΚΟ ότι παραβαίνει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν μεταξύ άλλων την ποινή του μαστιγώματος που μπορεί να επιβληθεί σε περιπτώσεις φόνου, διατάραξης «της δημόσιας τάξης» ή ακόμη και για εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Η Επιτροπή Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να εξαλείψει τη μαστίγωση ως εν δυνάμει ποινή», ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της επιτροπής, Αουάντ Αλ-Αουάντ.

«Βάσει της απόφασης αυτής, οι προηγούμενες καταδίκες σε μαστίγωση αντικαθίστανται από ποινές φυλάκισης και πρόστιμα», πρόσθεσε. «Η μεταρρύθμιση αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός» στο θέμα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον ίδιο. Δεν διευκρινίσθηκε η ακριβής ημερομηνία που ελήφθη η απόφαση για την κατάργηση της μαστίγωσης.

naftemporiki.gr