Η μεγάλη μάχη του Δημήτρη Κρεμαστινού - Ένα μήνα στη ΜΕΘ

O Δημήτρης Κρεμαστινός βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ευαγγελισμού από το πρωί της 26ης Μαρτίου καθώς έχει νοσήσει από τον κορoνοϊό.

 

Η μεγάλη μάχη του Δημήτρη Κρεμαστινού - Ένα μήνα στη ΜΕΘ

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός συνεχίζει να δίνει την μάχη για την ζωή του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έχοντας νοσήσει από τον ιό του κορoνοϊού.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, στον Δημήτρη Κρεμαστινό ευχήθηκε, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής του Κινήματος Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. «Θέλω να υπογραμμίσω και να τονίσω για να ακουστεί στην Αίθουσα ότι τώρα που μιλάμε ένας συνάδελφος μας, μέχρι πριν από λίγους μήνες, ο Δημήτρης Κρεμαστινός, είναι στον Ευαγγελισμό και δίνει τη μάχη της ζωής. Προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Είναι στην εντατική εδώ και πολλές μέρες και δίνει την προσωπική του μάχη. Είμαι κοντά του, είμαστε κοντά του και του εύχομαι περαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Ο 78χρονος πολιτικός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού από το πρωί της 26ης Μαρτίου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι γιατρός-καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Έχει διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Το 2015 εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αρχικά από το 2000 ως το 2004. Παραιτήθηκε λόγω ψήφισης του συνταγματικού ασυμβίβαστου μεταξύ της καθηγητικής και βουλευτικής του ιδιότητας. Επανήλθε στο πανεπιστήμιο. Επανεξελέγη το 2009 και συνεχίζει να είναι βουλευτής Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα.

Έχει συγγράψει ακαδημαϊκά συγγράμματα, καθώς και βιβλία για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιολογία. Επίσης, πάνω από 2.500 επιστημονικές εργασίες. Οι 486 έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά περιοδικά με υψηλό impact factor.

Το σύνολο του ερευνητικού έργου προέρχεται από ερευνητική προσπάθεια που έγινε εξολοκλήρου στην Ελλάδα. Δημοσιεύτηκε στα μεγαλύτερα καρδιολογικά περιοδικά του εξωτερικού.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας