Θετικός στον κορονοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός!

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός όντας θετικός στον κορονοϊό. Σε καλή κατάσταση η υγεία του.

Θετικός στον κορονοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός!

Στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο 77χρονος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά δεν έχει διασωληνωθεί. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είναι γιατρός-καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Έχει διατελέσει υπουργός Υγείας και Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, ενώ το 2015 εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ αρχικά από το 2000 ως το 2004, οπότε παραιτήθηκε λόγω ψήφισης του συνταγματικού ασυμβίβαστου μεταξύ της καθηγητικής και βουλευτικής του ιδιότητας και επανήλθε στο πανεπιστήμιο. Επανεξελέγη το 2009 και συνεχίζει να είναι βουλευτής Δωδεκανήσου μέχρι σήμερα.

Έχει συγγράψει ακαδημαϊκά συγγράμματα, καθώς και βιβλία για το ευρύ κοινό σχετικά με την καρδιολογία («Αναζητώντας τα μυστικά της καρδιάς» και «Μπορούμε να νικήσουμε τις καρδιοπάθειες») και πάνω από 2.500 επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων 486 έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα διεθνή ερευνητικά περιοδικά με υψηλό impact factor.

Το σύνολο του ερευνητικού έργου προέρχεται από ερευνητική προσπάθεια που έγινε εξολοκλήρου στην Ελλάδα και δημοσιεύτηκε στα μεγαλύτερα καρδιολογικά περιοδικά του εξωτερικού. Η διδακτική και ερευνητική του προσπάθεια καθιέρωσε εκ του μηδενός μία νεότερη γενιά επιστημόνων που άρχισαν τη σταδιοδρομία τους στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι περισσότεροι ξεκινώντας από το στάδιο της ειδικότητας, και ανήλθαν σε όλες τις διευθυντικές και πανεπιστημιακές βαθμίδες.

Το ερευνητικό έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού έχει επικεντρωμένους στόχους, ισχυρή επιστημονική βάση και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.