Koρονοϊός: Πολλαπλά κρούσματα σε κλινική στο Περιστέρι - Έσπευσαν Τσιόδρας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Σε κλινική στο Περιστέρι βρέθηκε ένας ασθενής θετικός στον κορονοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η ιχνηλάτηση έδειξε ότι τόσο ασθενείς όσο και εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Koρονοϊός: Πολλαπλά κρούσματα σε κλινική στο Περιστέρι - Έσπευσαν Τσιόδρας και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Πολλά κρούσματα κορονοϊού ιχνηλατήθηκαν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Την Τετάρτη (22/4) στην κλινική σήμανε συναγερμός, καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της κλινικής «Ταξιάρχαι», ο οποίος μίλησε στο «Live News» και στον Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

Τα αποτελέσματα μετά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του δυστυχώς έδειξαν ότι αρκετοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από γιατρό της κλινικής, ο ασθενής την επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με συνέπεια να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί τού πήραν το απαραίτητο δείγμα ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθεί εγκαίρως η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του.

Συνολικά έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

Πηγή: Newsit