Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστήρα του για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Τον αναπνευστήρα του Βρετανού επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ δώρισε η οικογένειά του στο νοσοκομείο Royal Papworth του Κέιμπριτζ για να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στη θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό.

Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ δώρισε τον αναπνευστήρα του για τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

Ο σπουδαίος αστροφυσικός, ο οποίος έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή ασθένεια του Lou Gherig), πέθανε το 2018 σε ηλικία 76 ετών.

«Ο πατέρας μας έλαβε εξαιρετική, φροντίδα τόσο από το νοσοκομείο Royal Papworth όσο και από το Addenbrooke στο Κέιμπριτζ», δήλωσε η κόρι του Λούσι.

«Διαπιστώσαμε ότι θα ήταν νοσοκομείο αναφοράς και ήρθαμε σε επαφή με κάποιους από τους παλιούς μας φίλους εκεί, τους οποίους ρωτήσαμε αν μπορούσαμε να βοηθήσουμε.

Μετά τον θάνατο του πατέρα μας, επιστρέψαμε όλον τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και ο οποίος ανήκε στο NHS (το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας), αλλά υπήρχε και ιατρικός εξοπλισμός τον οποίο είχε αγοράσει ο ίδιος.

Τώρα τα παραδίδουμε όλα στο NHS με την ελπίδα να τους βοηθήσουν στη μάχη εναντίον του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Η Βρετανία εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 10.000 αναπνευστήρες. Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, έχει δηλώσει ότι η χώρα χρειάζεται τουλάχιστον 18.000 αναπνευστήρες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

naftemporiki.gr