Πέτσας: «Απαγορεύσεις την Πρωτομαγιά όπως το Πάσχα» - Πότε θα ανοίξουν σχολεία, δικαστήρια (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δε θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

Πέτσας: «Απαγορεύσεις την Πρωτομαγιά όπως το Πάσχα» - Πότε θα ανοίξουν σχολεία, δικαστήρια (vid)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε σήμερα (22/4) στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1 όπου κατέστησε σαφές ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς δε θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.

«Θεωρώ βέβαιο ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα» είπε αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας από την πανδημία που έχει λάβει η κυβέρνηση και τα οποία αναμένεται σταδιακά να χαλαρώσουν μετά τις 26 του μήνα.

«Τον Μάιο και τον Ιούνιο οι τομείς της οικονομίας θα ανοίγουν σταδιακά, πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία» είπε ο κ. Πέτσας επαναλαμβάνοντας ότι από τις 27 Απριλίου θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια, όπως και τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία.

Αργίες 2020: Τα δύο τριήμερα που έρχονται - Το πρώτο με απαγόρευση, το δεύτερο...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία» αναφερόμενος στην ελεύθερη μετακίνηση πολιτών σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους την επόμενη εβδομάδα.

Όσο αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων, είπε πως «ακούμε τις συμβουλές των ειδικών, αλλά το ζήτημα συνδέεται με άλλα πράγματα, όπως το ποια είναι η δομή στο σπίτι, όπως το αν υπάρχουν εκεί ηλικιωμένοι ή ευάλωτοι».

Σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα, είπε πως «καλό θα είναι να περιμένουμε το συνολικό σχέδιο», ξεκαθαρίζοντας ότι, σίγουρα μέχρι τις 24 Απριλίου, οι άνθρωποι που έχουν πάρει την άδεια θα ξέρουν τι τους περιμένει».

«Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη», κατέληξε ο Στέλιος Πέτσας.