Αργίες 2020: Τα δύο τριήμερα που έρχονται - Το πρώτο με απαγόρευση, το δεύτερο...

Οι επόμενες αργίες, τα τριήμερα της Πρωτομαγιάς και του Αγίου Πνεύματος και πότε μπορούμε να περιμένουμε λιγότερα περιοριστικά μέτρα.

Αργίες 2020: Τα δύο τριήμερα που έρχονται - Το πρώτο με απαγόρευση, το δεύτερο...

Το Πάσχα πέρασε με διαφορετικό χρώμα από άλλες φορές λόγω του κορονοϊού. Μάλιστα κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς που έρχεται σε κάτι περισσότερο από μια εβδομάδα.

Η Πρωτομαγιά είναι την άλλη εβδομάδα και πέφτει Παρασκευή. Πρόκειται για υποχρεωτική αργία όμως θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι και πάλι θα ισχύσουν αυστηρά μέτρα. Μέτρα ανάλογα αυτών που εφαρμόστηκαν στο Πάσχα.

Για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. Ήταν κατηγορηματικός και σύμφωνα με όσα είπε θα ισχύσουν τα ίδια περιοριστικά μέτρα με τις ημέρες του Πάσχα.

Εορτολόγιο: Γιορτάζουν σήμερα, Τετάρτη 22 Απριλίου

Ο κ. Οικονόμου αφού συνεχάρη τους Έλληνες πολίτες για τη συμπεριφορά τους υποστήριξε πως αυτή «δίνει το δικαίωμα στην αρμόδια επιστημονική επιτροπή, αλλά και στην κυβέρνηση, να εξετάζει κάποια μέτρα, μετά τις 27 Απριλίου, τα οποία ελπίζουμε μέχρι και τότε να καταγραφούν τα θετικά αποτελέσματα, να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα».

«Ο δρόμος είναι μακρύς και πρέπει να κατακτούμε κάθε μέρα θετικά αποτελέσματα στον αγώνα αυτό, για να πάμε σε μια κανονικοποίηση, η οποία βέβαια θα διαρκέσει ως προς την οικονομική και κοινωνική ζωή», πρόσθεσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Χαρδαλιάς: 12ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι μετά τα 150 κρούσματα σε δομή προσφύγων! (vid)

Όσον αφορά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα εκείνων που εφαρμόστηκαν έως τώρα. «Υπάρχει ευσυνείδητη εφαρμογή τους, έχουμε εμπιστοσύνη στον πολίτη ότι θα τα τηρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεπώς, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν υπομονή για το επόμενο τριήμερο με την ευχή μέχρι τότε όλα να πάνε καλά στη μάχη κατά τη κορονοϊού. Η επόμενη αργία είναι του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020. Ουσιαστικά είναι και το τριήμερο, στο οποίο είναι πιθανό να μην υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό.