Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Η άρση των μέτρων θα γίνει γεωγραφικά και στοχευμένα» (vid)

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε στον «ΑΝΤ1» πως η άρση των μέτρων του κορονοϊού, θα είναι μια επίπονη διαδικασία.

 

Πρόεδρος του ΕΟΔΥ: «Η άρση των μέτρων θα γίνει γεωγραφικά και στοχευμένα» (vid)

Ο Πρόεδρος ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μίλησε στον «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, για την άρση των μέτρων του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, είπε πως στο τέλος του μήνα θα κριθεί η άρση των μέτρων, με την συμπεριφορά των πολιτών τις ημέρες του Πάσχα, να έχουν καθοριστικό ρόλο. Εξάλλου, εξήγησε πως για να φανεί η αληθινή εικόνα για τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, χρειάζεται μια εβδομάδα με 10 ημέρες.

Μάλιστα, τόνισε ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι αισιόδοξοι, καθώς οι πολίτες έχουν ακολουθήσει και εφαρμόσει τις κατάλληλες συστάσεις από το κράτος. Ακόμη, επισήμανε ότι «ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τον σχεδιασμό που έχει δημιουργηθεί πριν λίγο καιρό».

Επίσης, υπογράμμισε πως είναι έντονος ο σχεδιασμός για την άρση των μέτρων, ενώ όταν εφαρμοστεί θα είναι μια «μια μακρά και επίπονη διαδικασία», γιατί «θέλουμε να είναι επιτυχημένη όπως ήταν τα μέτρα που πήραμε στην αρχή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που ανακοίνωσε την άρση των μέτρων για τις 27 Απριλίου. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε λοιπόν, πως επειδή ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση δεν θέλει να σχολιάσει κάτι παραπάνω, πέρα από ότι ήδη μελετούνται πολλές προτάσεις και τρόποι για τα μέτρα.

Ταυτόχρονα, είπε πως η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά, στοχευμένα, γεωγραφικά και με συγκεκριμένα επιδημιολογικά μοντέλα του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Παρόλα αυτά, ο Πρόεδρος ΕΟΔΥ τόνισε πως θα ανακοινώνονται σιγά σιγά και αναλόγως την εικόνα για την εξάπλωση της πανδημίας που θα υπάρχει.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν τις χώρες του εξωτερικού και τον τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Έτσι, έχουν ληφθεί υπόψιν οι επιτυχημένες αλλά και αποτυχημένες προσπάθειες του εξωτερικού.

Πηγή: eidiseis.gr