Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Από την Τρίτη 21.04.2020 αλλάζει ο καιρός με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη, έως και 10 βαθμούς, πτώση της θερμοκρασίας. Η πρόγνωση για Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.

 

Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Δείτε την πρόγνωση του καιρού για την περιοχή σας – θερμοκρασία, άνεμος, υγρασία και όλα τα στοιχεία

Βρείτε παρακάτω την περιοχή που σας ενδιαφέρει και πατήστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο (link)

Δείτε την πρόγνωση του καιρού ακριβώς για την περιοχή σας
Αναλυτικά:

Αλλαγή του καιρού με τοπικές βροχές, καταιγίδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Συγκεκριμένα:

ΤΡΙΤΗ 21-04-2020
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βορειοδυτικά τις πρωινές ώρες και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής χώρας.
Τα φαινόμενα στα δυτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, όμως από αργά το βράδυ στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-04-2020
Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μέχρι το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή και στις νότιες περιοχές.

ΠΕΜΠΤΗ 23-04-2020
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια, με τοπικές βροχές κυρίως στην Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-04-2020
Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νοτιοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25-04-2020
Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.