Γιατί πήγαν εσπευσμένα στο Κρανίδι οι Τσιόδρας-Χαρδαλιάς

Στο Κρανίδι πηγαίνουν εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Σωτήρης Τσιόδρας στο άκουσμα ότι βρέθηκε θετική στον κορονοϊό έγκυος μια Σομαλή πρόσφυγας.

Γιατί πήγαν εσπευσμένα στο Κρανίδι οι Τσιόδρας-Χαρδαλιάς

Μια 28χρονη πρόσφυγας από την Σομαλία που φιλοξενείται σε ξενοδοχείο υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) στην περιοχή Κρανιδίου και βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα πήγε την Κυριακή του Πάσχα στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορονοϊού. Από τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο που υποβλήθηκε βρέθηκε θετική στον Covid-19.

Στην περιοχή σπεύδουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης και ο διοικητής του ΕΟΔΥ.

Ήδη, από το πρωί (20/4) έχει μεταβεί στο ξενοδοχείο κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

Το ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους καθώς εμφανίστηκε θετικό δείγμα κρούσματος σε εργαζόμενη η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες 12 ημέρες.

Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.