Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την επανέναρξη των αγώνων στις ΗΠΑ

Στο θέμα της επανέναρξης των αθλητικών αγώνων στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Διαβάστε τι είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ για την επανέναρξη των αγώνων στις ΗΠΑ

Στο θέμα της επανέναρξης των αθλητικών αγώνων στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε πως είναι εφικτό να ξεκινήσουν και πάλι, ωστόσο θα διεξάγονται χωρίς θεατές, όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να γίνει η επανέναρξη των αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων, σημειώνοντας ότι τα περισσότερα από τα αθλήματα θα μεταδίδονται μόνο από την τηλεόραση.

«Θα υπάρξει σταδιακή παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Και όταν γίνει αυτό, μπορεί να υπάρξουν αποστάσεις ανάμεσά τους μέχρι να έχουμε και πάλι γεμάτα γήπεδα. Αυτό θα συμβεί όταν εξαφανιστεί ο κορονοϊός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε πως έφτασε η ώρα να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική», υποστηρίζοντας ότι οι πολιτείες καλούνται να υιοθετήσουν σε φάσεις την άρση των μέτρων περιορισμού.

Ο Πρόεδρος παρουσίασε ουσιαστικά το σχέδιο της κυβέρνησής του για να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική» σε τρία στάδια, ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε πολιτεία, εκτιμώντας πως η χώρα πέρασε την κορυφή της καμπύλης εξάπλωσης του κορονοϊού.

Βέβαια όλα αυτά τη στιγμή που η κατάσταση στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες είναι δραματική λόγω της πανδημίας. Ξεπεράστηκε το όριο των 30.000 νεκρών και μόνο τις τελευταίες 24 ώρες διαπιστώθηκαν 4.491 θάνατοι.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί πλέον τα περισσότερα θύματα από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, ακολουθούμενη από την Ιταλία (22.170 νεκροί), την Ισπανία (19.315) και τη Γαλλία (17.941).