Κορονοϊός: Στους 103 οι νεκροί - Έχασε τη μάχη 57χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Μια γυναίκα με υποκείμενο νόσημα είναι το τελευταίο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς πέθανε τη Μ. Τετάρτη (15/4) στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλευόταν.

Κορονοϊός: Στους 103 οι νεκροί - Έχασε τη μάχη 57χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Μια 57χρονη γυναίκα είναι το 103ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη και είχε υποκείμενο νόσημα- σακχαρώδη διαβήτη.

Νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τη Μεγάλη Τετάρτη σημειώθηκαν 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται πια σε 2.192 και το 56,4% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Διασωληνωμένοι παραμένουν 72 συμπολίτες μας με μέση ηλικία τα 68 έτη. Από αυτούς οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Δύο πλέον καταγεγραμμένοι θάνατοι τις τελευταίες ώρες και συνολικά 103 νεκροί στη χώρα μας. Το ευχάριστο νέο είναι πως 29 έχουν βγει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τσιόδρας: «Για τα εμβόλια είναι μακριά ακόμη η ανθρωπότητα για τη μαζική παραγωγή τους. Είναι πρόωρο να μιλάμε για την επόμενη φάση. Η άρση των μέτρων πρέπει να γίνεται σταδιακά».

Χαρδαλιάς: «Την ημέρα του Πάσχα ισχύει ό,τι και τις άλλες ημέρες, ο ιός δεν κάνει διακρίσεις εορτών. Μετακινήσεις μόνο για τα απαραίτητα και όχι σε σπίτια φίλων και συγγενών. Θα περάσουμε το φετινό Πάσχα στο σπίτι. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 του μήνα και το μόνο μας μέλημα είναι να τα εφαρμόζουμε μέχρι τότε. Αξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα».