Apple και Google ετοιμάζουν από κοινού σύστημα παρακολούθησης για τον κορoνοϊό μέσα σε Android-iOS

Apple και Google ανακοίνωσαν από κοινού πως θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων APIs που θα ειδοποιούν έναν χρήστη σε περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε κάποιον που έχει βρεθεί θετικός στον κορoνοϊό!

Apple και Google ετοιμάζουν από κοινού σύστημα παρακολούθησης για τον κορoνοϊό μέσα σε Android-iOS

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε την ΕΕ να εξετάζει τη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής εφαρμογής, με τη βοήθεια της οποίας θα μπορεί να παρακολουθεί την εξάπλωση του κορωνοϊού στην ήπειρο μας. Στο θέμα αυτό είχαμε παρέμβαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ - EDPS) έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικότητας των πολιτών. Τελικά, ίσως να μη χρειαστεί καν η δημιουργία μιας τέτοιας εφαρμογής διότι θα φροντίσουν οι Apple και Google για αυτού του είδους την παρακολούθηση.

Οι δύο ανταγωνίστριες εταιρείες ανακοίνωσαν από κοινού πριν από λίγο ότι θα συνεργαστούν για τη δημιουργία νέων APIs που με τη βοήθεια του Bluetooth θα ειδοποιούν έναν χρήστη σε περίπτωση που βρίσκεται κοντά σε κάποιον που έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό! Επιπλέον, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα από μόνος του την εφαρμογή για το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κορωνοϊό, έτσι ώστε να λαμβάνουν την αντίστοιχη ενημέρωση και οι κοντινοί σε αυτόν χρήστες.

Τα APIs των Apple και Google θα είναι διαθέσιμα από το Μάιο, ωστόσο, στους επόμενους μήνες αυτού του είδους η παρακολούθηση μέσω Bluetooth θα ενσωματωθεί στα λειτουργικά συστήματα Android και iOS! Οι δύο εταιρείες τονίζουν ότι τα APIs έχουν αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών, ενώ θα προσφέρεται η δυνατότητα να μη συμμετέχεις στην παρακολούθηση, υπό την έννοια ότι το smartphone σου δεν θα σε παρακολουθεί με αυτόν τον τρόπο εάν δεν δώσεις τη συγκατάθεση σου.

Πηγή: techgear