Σε 11.917 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία, 94 οι νεκροί

Μαζί με την αύξηση του αριθμού των σοβαρά νοσούντων από κορονοϊό, άρχισε να επιβαρύνεται και το σύστημα υγείας της Μόσχας στη Ρωσία.

Σε 11.917 ανήλθαν τα κρούσματα στη Ρωσία, 94 οι νεκροί

Στη Μόσχα το σύστημα υγείας άρχισε να επιβαρύνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα εξαιτίας της αισθητής αύξησης των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν με βαριά πνευμονία, ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Αναστασία Ράκοβα.

«Διαπιστώνουμε ότι στη Μόσχα τις τελευταίες ημέρες δεν αυξάνεται μόνο ο αριθμός των νοσηλευομένων, αλλά και των ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα της νόσου, ασθενών με πνευμονία του κορονοϊού.

Ο αριθμός των ασθενών με πνευμονία σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκε περισσότερο από δύο φορές (από 2.600 έφτασε στις 5.500). Μαζί με την αύξηση του αριθμού των σοβαρά νοσούντων άρχισε να επιβαρύνεται και το σύστημα υγείας της Μόσχας. Αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία μας και οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έχουν φτάσει στα όριά τους», δήλωσε η Ράκοβα.

Η ίδια προσέθεσε ότι συνολικά στα νοσοκομεία της Μόσχας νοσηλεύονται ήδη 6.500 άνθρωποι που έχουν νοσήσει με κορονοϊό. Παράλληλα επεσήμανε ότι η επιδημία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή της και ως εκ τούτου ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Μόνο στη Μόσχα καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο 1.124 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάσει τα 7.822. Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα υπερβαίνει τα 1.000 μέσα σε μία μέρα, ενώ η χώρα είχε υπερβεί τον αριθμό των 1.000 κρουσμάτων ημερησίως στις 7 Απριλίου.

Στη Ρωσία τα κρούσματα έφτασαν τις 11.917, ενώ 795 ασθενείς έχουν αναρρώσει. Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, οι νεκροί συνολικά έχουν φτάσει τους 94.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας