Άκαρπη η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup- Στις 11:00 οι ανακοινώσεις

Oλονύχτιο θρίλερ στη συνεδρίαση του Eurogroup. Η συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη δύο φορές. Συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11 στο πρωί για τις ανακοινώσεις.

Άκαρπη η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup- Στις 11:00 οι ανακοινώσεις

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup αναφορικά με τον «οδικό χάρτη» της Κομισιόν για την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID-19.

Το σχέδιο δεν βρήκε σύμφωνα όλα τα κράτη-μέλη, με συνέπεια η συνεδρίαση του κρίσιμου για το μέλλον της Ένωσης Eurogroup να διακοπεί. Η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε μετά τα μεσάνυχτα, και όπως ανακοινώθηκε, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11 στο πρωί, ώρα Ελλάδος, από τους Κλάους Ρέγκλινγκ, Μάριο Σεντένο και Πάολο Τζεντιλόνι.

Η συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, διεκόπη δύο φορές.

Πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κάλεσε τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να «αναλάβουν μια ξεκάθαρη δέσμευση υπέρ ενός συντονισμένου και μεγάλης κλίμακας σχεδίου ανάκαμψης» ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις τους οι πρόεδροι των Κοινοβουλίων 6 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας υπογράμμισαν ότι η Ε.E. πρέπει να απαντήσει γρήγορα στις ανάγκες των πολιτών της, κινητοποιώντας πόρους «χωρίς προηγούμενο» μπροστά στην πανδημία του COVID-19, που υπονομεύει τις δημοκρατίες της ηπείρου.

Πηγή: ert.gr