Χαρδαλιάς: «Καμία χαλάρωση των μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου» (vid)

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας παραμένουν ως έχουν έως τις 27 Απριλίου και η όποια συζήτηση για πιθανή άρση, θα είναι μετά από αυτή την ημερομηνία.

Χαρδαλιάς: «Καμία χαλάρωση των μέτρων μέχρι τις 27 Απριλίου» (vid)

Ανακοινώσεις σχετικά με την εφαρογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον νέο κορoνοϊό στη χώρα μας.

Όπως είπε φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. «Ας μην προκαλέσουμε την τύχη μας, δεν μπορούμε φέτος να πάμε στα χωριά το Πάσχα, γιατί θα κολλήσουμε και άλλους στην επαρχία. Οποιαδήποτε συζήτηση ή διάφορες δικαιολογίες για τη μετακίνηση εκείνες τις μέρες, είναι ανεύθυνη και αντικοινωνική στάση».

«Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε. Κουραζόμαστε, αλλά θέλει υπομονή και επιμονή» σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με τους επαναπατρισμούς, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Tσιόδρας: 77 τα νέα κρούσματα - 81 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα (vid)