Tσιόδρας: 77 τα νέα κρούσματα - 81 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα (vid)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα 1.832 στο σύνολο – 81 οι νεκροί μέχρι σήμερα στη χώρα.

Tσιόδρας: 77 τα νέα κρούσματα - 81 συνολικά οι θάνατοι στην Ελλάδα (vid)

O λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή (7/4) ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε 77 νέα κρούσματα με τα οποία το σύνολο έφτασε τα 1.832.

Οι νεκροί έφτασαν τους 81. Τελευταία θύματα του ιού, ένας 42χρονος από την Χαλκιδική και μια 85χρονη στην Αθήνα που έχασαν σήμερα τη ζωή τους.

Το 55% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφορά άνδρες. Ακόμη 28.574 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί και 501 κρούσματα η 27,3% είναι σχετιζόμενα με ταξίδια από το εξωτερικό και 679 ή το 37,1% είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους ασθενείς 90 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας 66 ετών. Το 21% είναι γυναίκες, οι υπόλοιποι άνδρες. Το 72% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών. Δέκα ασθενείς εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Αναφερόμενος στην άρση των μέτρων είπε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. «Είναι μαραθώνιος και δεν είναι σπριντάρισμα. Πρέπει να τηρηθεί μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στα μέτρα και τις οικονομικές επιπτώσεις» τόνισε.

Κι έφερε ένα παράδειγμα: «Η πανδημία είναι σαν την οδήγηση ενός αυτοκινήτου με πολλές στροφές και πρέπει να οδηγείς με προσοχή. Να προσέξουμε τις λεπτές ισορροπίες ώστε να μην ανατραπούμε στην πορεία. Αν δεν προσέξουμε όλα μπορεί να αλλάξουν» είπε.