Παγκόσμια πρώτη: Θετική στον κορονοϊό τίγρη στη Νέα Υόρκη!

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε μια τίγρης στο ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης. Το θετικό κρούσμα για πρώτη φορά αφορά περίπτωση άγριου ζώου.

Παγκόσμια πρώτη: Θετική στον κορονοϊό τίγρη στη Νέα Υόρκη!

Το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε άγριο ζώο και αφορά μία τίγρη στο ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης.

Πιθανολογείται ότι η τίγρης -που ονομάζεται Νάντια και είναι 4 ετών- κόλλησε από κάποιον φύλακα του πάρκου, ενώ άλλα πέντε αιλουροειδή παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. Ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστός στο κοινό από τις 16 Μαρτίου.

Τα συμπτώματα που έχει η 4χρονη τίγρης είναι έντονος βήχας, κάτι που κίνησε υποψίες και οι υπεύθυνοι προχώρησαν άμεσα στις σχετικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο φύλακας που μετέδωσε τον κορονοϊό στην τίγρη δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση άγριου ζώου που νοσεί, οι υπεύθυνοι του πάρκου σκοπεύουν να μοιραστούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και της έρευνας με άλλους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να προφυλάξουν τα άγρια ζώα αλλά και να εξετάσουν τους τρόπους μετάδοσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από εμάς γνωρίζει οπουδήποτε στον κόσμο πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε».

Πέρα από τη Νάντια, ακόμα δύο τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα, παρουσιάζοντας μειωμένη όρεξη, αλλά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να αναρρώσουν.

Νέα μελέτη από την Κίνα μάλιστα διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα είδη μπορούν να μολυνθούν.

Πηγή: ethnos.gr