ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2020: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημέρωσε ότι αναρτήθηκαν οι εισφορές Φεβρουαρίου 2020 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών.

ΕΦΚΑ Φεβρουαρίου 2020: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια πληρωμής εισφορών

Επισημαίνεται ότι για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών του Ιανουαρίου του 2020 (και εφεξής) θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δε θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Καταληκτική ημερομηνία καταβολής

Σύμφωνα με ανακοίνωση που περιλαμβάνει το ειδοποιητήριο οι ασφαλισμένοι έχουν τις εξής επιλογές:

Α. Να πληρώσουν την εισφορά που αντιστοιχεί στην ασφαλιστική κατηγορία.

Β. Να πληρώσουν την εισφορά του 2/2020 μειωμένη κατά 25% εφόσον έχουν εξοφλήσει ή εξοφλήσουν μέχρι 10/04/2020 την εισφορά του Ιανουαρίου 2020

Γ. Να πληρώσουν την εισφορά σε 4 μηνιαίες δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης έως 30.9.2020 εφόσον εμπίπτουν στους πληττόμενους κλάδους.