Σύψα: Φτάσαμε σε κορύφωση της καμπύλης

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα, υποστήριξε ότι φτάσαμε σε κορύφωση της καμπύλης και πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία

Σύψα: Φτάσαμε σε κορύφωση της καμπύλης

Τα πρώτα μηνύματα αισιοδοξίας, αναφορικά με την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, έδωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βάνα Σύψα.

Η επιστήμονας τόνισε πως σε κάθε περίπτωση το παραπάνω δεν θα πρέπει να παρερμηνευτεί προσθέτοντας πως έχουμε δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι παρήγορο να βλέπουμε πως υπάρχει μια κάποια αποτελεσματικότητα. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Πολύ σύντομα θα βλέπουμε καθοδική πορεία της καμπύλης, αλλά είναι πολύ εύκολο αυτό να αλλάξει και να ξεφύγει γι' αυτό πρέπει να παραμείνουμε στα μέτρα αυτά που έχουμε για να αξιοποιήσουμε το όφελος της προσπάθειας μας. Θεωρώ τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ ακόμα και μες την εβδομάδα θα παρατηρήσουμε αυτή τη μείωση στην καμπύλη».

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η Σύψα, τα στοιχεία που επεξεργάζεται και λαμβάνει από τον ΕΟΔΥ αλλά και όσα βλέπουμε σε σχέση με τους θανάτους και τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, την οδηγούν στην εκτίμηση πως τις επόμενες λίγες μέρες θα δούμε μια μείωση των ατόμων που θα χρειάζονται εισαγωγή στις ΜΕΘ και λίγο πιο μετά μια μείωση στους θανάτους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας