Κορονοϊός: Δυο νεκροί σε Καστοριά και Κέρκυρα - 70 τα θύματα στην Ελλάδα

Μια 89χρονη από την Καστοριά και ένας 75χρονος από την Κέρκυρα τα δυο νέα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, που έφτασαν τα 70 νεκρούς.

Κορονοϊός: Δυο νεκροί σε Καστοριά και Κέρκυρα - 70 τα θύματα στην Ελλάδα

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τους νεκρούς στην Ελλάδα στους 70. Συγκεκριμένα, την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ένας 75χρονος.

Ήταν το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κέρκυρα. Χθες, Σάββατο, η κατάσταση του 75χρονου είχε δείξει μία σταθεροποίηση, ωστόσο, μέσα στη νύχτα επιδεινώθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με το corfupress, έχει προσβληθεί από κορονοϊό και η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή και 89χρονη στην Καστοριά. Οι νεκροί από την Καστοριά και τη γύρω περιοχή ανέρχονται πλέον στους 9.

Κατά τη χθεσινή (4/4) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε:

  • 60 νέα κρούσματα
  • 1.673 κρούσματα συνολικά, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες
  • 92 διασωληνωμένους ασθενείς με μέση ηλικία τα 66 έτη
  • 68 θανάτους, εκ των οποίων 58 άνδρες και 10 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη
  • 91% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών
  • 70% των διασωληνωμένων έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών
  • 343 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι, ενώ 592 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα
  • 10 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ

Για το ζήτημα της χρήσης μάσκας, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πλέον συνιστούν την προαιρετική χρήση καλύμματος του στόματος και της μύτης. Συστήνεται ιδιαίτερα για χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ωστόσο ελλοχεύει κίνδυνος, καθώς σωματίδια παγιδεύονται εύκολα στο ύφασμα της μάσκας και από εκεί είναι εύκολο να μεταφερθούν σε άλλα σημεία του προσώπου.

Σήμερα Κυριακή (5/4) δεν θα γίνει τηλεοπτικά η ενημέρωση για τις εξελίξεις της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά το υπουργείο Υγείας θα εκδώσει ανακοίνωση στην οποία θα ενημερώνει τον κόσμο σχετικά με τον ιό στη χώρα μας.

Τη Δευτέρα 6 Απριλίου η ενημέρωση θα γίνει και πάλι τηλεοπτικά όπως συνήθως.