Ο Πέτσας προανήγειλε μέτρα -Σήμερα οι αποφάσεις -Τι είπε για sms, κλείσιμο διοδίων, πρώτη κατοικία

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για sms, κλείσιμο διοδίων, πρώτη κατοικία και τις αποφάσεις για νέα μέτρα που θα ληφθούν στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με το επιτελείο του υπουργείουΥγείας για τον κορονοϊό

Ο Πέτσας προανήγειλε μέτρα -Σήμερα οι αποφάσεις -Τι είπε για sms, κλείσιμο διοδίων, πρώτη κατοικία

Περιορισμό στον αριθμό και το χρόνο των μετακινήσεων περιλαμβάνει η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται μέσα στα επόμενα 24ωρα δήλωσε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ξεκαθάρισε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται είναι για τους ασυνεπείς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τα νέα αυτά όρια θα τεθούν σε ισχύ μέσα στα επόμενα 24ωρα. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι ο χρονικός περιορισμός και το όριο στις μετακινήσεις θα επηρεάσει ουσιαστικά μόνο τους «ασυνεπείς» που έκαναν κατάχρηση στις εξόδους από το σπίτι.

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση

«Η μεγάλη πλειοψηφία που ακολουθεί τα μέτρα υπάρχουν λίγοι που μπορεί να προκαλέσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο πρόβλημα», είπε ο κ. Πέτσας. Aναφέρθηκε σε περιπτώσεις πολιτών που βγαίνουν τρεις φορές την ημέρα για σούπερ μάρκετ ή στέλνουν μήνυμα για σωματική άθληση και «είναι έξω όλη μέρα».

Τα μέτρα θα αποφασιστούν σήμερα μετά τη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με το επιτελείο του υπουργείου Υγείας. Ερωτηθείς για το κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα, επανέλαβε ότι «θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των περιορισμών των μετακινήσεων».

Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται 8μηνη παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους. «Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο να μείνει σπίτι και να μην προστατεύσουμε την πρώτη κατοικία».

Τέλος προανήγγειλε ότι η πολιτική των φοροελαφρύνσεων και εισφοροελαφρύνσεων θα συνεχιστεί και αφότου ξεπεραστεί η κρίση. «Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες την υγειονομική κρίση να στηρίξουμε την οικονομία όσο διαρκεί η κρίση για να ξεφύγουμε μετά γρήγορα από αυτή την κατάσταση».