Κορονοϊός: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Σέρτζιο Ρόσι (pic)

Θύμα του κορονοϊού και ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής παπουτσιών Σέρτζιο Ρόσι που πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Κορονοϊός: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών Σέρτζιο Ρόσι (pic)

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής υποδημάτων Σέρτζιο Ρόσι απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών χτυπημένος από τον κορονοϊό. Είχε εισαχθεί πριν από μερικές ημέρες στο νοσοκομείο της Τσεζένα, όπου διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα είχε προσφέρει 100.000 ευρώ σε νοσοκομείο προκειμένου να το ενισχύσει στη μάχη κατά του κορονοϊού!

Ο Ρόσι έμαθε την τέχνη από τον πατέρα του και ξεκίνησε να πουλά τα δικά του παπούτσια σε μαγαζιά στην Μπολόνια το 1966, πριν λανσάρει το δικό του μπραντ το 1968.

Από τα πιο διάσημα σχέδια του Ρόσι ήταν τα strappy πέδιλα, το πέδιλο Opanca με τα λουριά και το πιο κλασικό στιλέτο Godiva. Το 1999 το μπραντ Sergio Rossi πωλήθηκε στον όμιλο Gucci. Το 2015 πωλήθηκε στον επενδυτικό οίκο Investindustrial.

Τα παπούτσια του Ρόσι προτιμούσαν για τις παρουσιάσεις τους σχεδιαστές όπως ο Βερσάτσε και οι Ντόλτσε και Γκαμπάνα, ενώ τα φορούσαν διάσημες σταρ όπως οι Ριάνα, Λόρα Ντερν και άλλες.

Ο διευθυντής του οίκου παπουτσιών Ρικάρντο Σκιούτο αποκάλυψε ότι ο Ρόσι τού είπε μια φορά ότι «ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας».