Η Νίκη Κεραμέως μιλά για την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω του κορονοϊού, τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα μαθήματα στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως μιλά για την ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει στο εκπαιδευτικό σύστημα η πανδημία του κορονοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στην ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η κυρία Κεραμέως μεταξύ άλλων υποστήριξε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM:

«Μέσα από την τηλεδιδασκαλία οι μαθητές της Γ' Λυκείου ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους. Ο χρόνος διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών. Σταθερή μας επιδίωξη είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να μη γίνουν τον Σεπτέμβριο. Η σταθερή επιδίωξη είναι ο Ιούνιος, ενδεχομένως και ο Ιούλιος άμα χρειαστεί και παράταση του σχολικού έτους, σίγουρα όχι ο Αύγουστος και αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση τον Σεπτέμβριο.

Έχουμε τρεις άξονες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο πρώτος είναι η λεγόμενη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, αυτό θα πει ζωντανή διδασκαλία μέσω πλατφόρμας, ο κάθε εκπαιδευτικός έχει τη δική του ψηφιακή τάξη και παραδίδει το μάθημά του, μπορεί να μοιραστεί και περιεχόμενο, μία παρουσίαση, ένα έγγραφο και να σημειώσει πάνω σε αυτό, ενώ οι μαθητές μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις.

Αυτό γίνεται ήδη σε όλα τα λύκεια της χώρας, σε όλα τα γυμνάσια και μπήκαν αυτή την εβδομάδα και τα δημοτικά. Στην πρώτη φάση περισσότεροι από 55.000 εκπαιδευτικοί διοργάνωσαν περισσότερες από 72.000 ζωντανές ψηφιακές τάξεις, με παρακολουθήσεις μαθητών που ξεπέρασαν το 1.010.000.

Ο δεύτερος άξονας είναι η λεγόμενη ασύγχρονη, που είναι εκπαιδευτικό υλικό το οποίο υπάρχει πάνω στις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας. Σε αυτό έχουν γραφτεί πάνω από 850.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί.

Και ο τρίτος άξονας είναι η εκπαιδευτική τηλεόραση. Ξεκίνησε τη Δευτέρα στην ΕΡΤ2 για μαθητές δημοτικού... Η τηλεθέαση την πρώτη μέρα έφτασε το 51,2% στις ηλικίες 4 έως 14, δηλαδή στα παιδιά».