Κορονοϊός: Bρέφος 6 εβδομάδων πέθανε στο Κονέκτικατ - Πάνω από 5.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού καθώς οι νεκροί από τον κορονοϊό αυξάνονται συνεχώς στις ΗΠΑ ενώ είχαμε το θάνατο βρέφους στο Κονέκτικατ. 

Κορονοϊός: Bρέφος 6 εβδομάδων πέθανε στο Κονέκτικατ - Πάνω από 5.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Ένα βρέφος ηλικίας μόλις έξι εβδομάδων, το οποίο είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, στο Κονέκτικατ, στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Νεντ Λάμοντ, ο κυβερνήτης της πολιτείας.

«Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν χθες το βράδυ ότι το μωρό ήταν θετικό στον Covid-19. Μας ραγίζει την καρδιά. Νομίζουμε ότι είναι ένα από τα νεότερα θύματα σε όλον τον κόσμο που πέθανε από επιπλοκές συνδεόμενες με τον Covid-19», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κυβερνήτης.

Στο μεταξύ, πάνω από 5.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ πάνω από 215.000 έχει επιβεβαιωθεί πως προσβλήθηκαν από τον ιό, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 5.35 (ώρα Ελλάδας), με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το πανεπιστήμιο, καταγράφονταν 215.417 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ και 5.116 από αυτούς υπέκυψαν.

Μέσα σε 24 ώρες, πέθαναν 884 άνθρωποι εξαιτίας της ασθένειας Covid-19.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη [τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας] στον Λευκό Οίκο για την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης στις ΗΠΑ.

«Ασφαλώς το εξετάζουμε, αλλά όταν το κάνεις αυτό πραγματικά επιβάλλεις περιορισμούς σε μια βιομηχανία που χρειαζόμαστε απελπιστικά», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη [τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης ώρα Ελλάδας] στον Λευκό Οίκο.

Προβάλλει το φάσμα της ανεργίας

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα νέα στοιχεία όσον αφορά τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας, επαληθεύοντας πως η πανδημία του κορωνοϊού βυθίζει την οικονομία των ΗΠΑ σε κρίση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των νέων ανέργων που καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 2,8 και τα 5 εκατομμύρια. Την περασμένη εβδομάδα οι τάξεις των ανέργων στις ΗΠΑ πύκνωσαν κατά 3,3 εκατομμύρια, αριθμό άνευ προηγουμένου.

Η αισιοδοξία σβήνει στον ιδιωτικό τομέα, που έπαψε τον Μάρτιο να δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης. Αυτό έγινε για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία σχεδόν, αφότου η αμερικανική οικονομία κατάφερε να αναπνεύσει έπειτα από τη μεγάλη κρίση του 2008.

Τα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη, σταματούν τη 12η Μαρτίου, δηλαδή πριν ληφθούν τα μέτρα μαζικού περιορισμού του πληθυσμού. Τον Απρίλιο ο αριθμός των εργαζομένων αναμένεται να μειωθεί «κατά 10 εκατομμύρια επιπλέον», προεξοφλεί ο Ίαν Σέπαρντσον της εταιρείας Pantheon Macroeconomics.

Τον περασμένο μήνα στοιχεία που συγκέντρωσαν τα ταμεία ανεργίας αποκάλυψαν πως μόνο οι μικρές επιχειρήσεις, οι πρώτες που επλήγησαν από τον αντίκτυπο της πανδημίας, είχαν αρχίσει να καταργούν θέσεις εργασίας. Ειδικά αυτές με λιγότερους από 20 μισθωτούς, στις οποίες καταργήθηκαν σχεδόν τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας που χάθηκαν. Οι εταιρείες με πάνω από 50 θέσεις εργασίας αντίθετα συνέχιζαν να δημιουργούν θέσεις. Ωστόσο «η απότομη διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού οδήγησε σε κύμα απολύσεων χωρίς προηγούμενο από τους αμερικανούς εργοδότες», τονίζουν αναλυτές της Oxford Economics.

Τον Απρίλιο, οι ειδικοί της Oxford Economics προβλέπουν ότι ανεργία θα φθάσει «περί το 12%» και οι απώλειες θέσεων εργασίας «ενδέχεται είναι πάνω από 20 εκατομμύρια». Προσθέτουν ότι η ανεπάρκεια θέσεων εργασίας ενδέχεται να συνεχιστεί ως το 2021 τουλάχιστον.

Πηγή: naftemporiki.gr