Ατελείωτες ουρές στις τράπεζες, έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση (vid)

Έντονος είναι ο προβληματισμός στις τάξεις της κυβέρνησης μετά τις σημερινές εικόνες, με τις ατελείωτες ουρές έξω από τις τράπεζες.

Ατελείωτες ουρές στις τράπεζες, έντονος προβληματισμός στην κυβέρνηση (vid)

Παρά τις συστάσεις να μείνει ο κόσμος στο σπίτι λόγω του κορονοϊού, σήμερα Τρίτη οι ουρές έξω από αρκετές τράπεζες ήταν ατελείωτες.

Μάλιστα έσπευσαν και αστυνομικοί προκειμένου να είναι οι πολίστες σε απόσταση!

Μάλιστα δεν έλειψαν οι εντάσεις ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις όπου δύο-δύο έμπαιναν στα τραπεζικά καταστήματα.

Η ουσία είναι πως στην Κυβέρνηση εξετάζουν να κάνουν πιο αυστηρά τα μέτρα για τις εξόδους και να τεθεί χρονικό όριο.

Σχολιάζοντας τις εικόνες με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Καθημερινής που αναφέρεται σε χρονικό περιορισμό στην κυκλοφορία για να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις και καταστάσεις σαν τις σημερινές!

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας το σχέδιο περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033.

«Το έντυπο δεν είναι για να το χρησιμοποιήσουμε 6 φορές την ημέρα» τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι η υπερβολική χρήση των ωραρίων θα στερήσει στους πολλούς να κάνουν τις βασικές τους μετακινήσεις.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορονοϊό, να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ.

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορωνοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά.

Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες» είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.