Κορονοϊός: Στους 40 οι νεκροί – Κατέληξε άνδρας από την Καστοριά

Ένας 55χρονος άνδρας από την Καστοριά, κατέληξε από κορονοϊό ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα μας, στους 40.

Κορονοϊός: Στους 40 οι νεκροί – Κατέληξε άνδρας από την Καστοριά

Ένας 55χρονος άνδρας, από την Καστοριά κατέληξε από κορονοϊό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο στη χώρα μας, στους 40.

Στους 40 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Ο 55χρονος άνδρας από την Καστοριά κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος επί μια εβδομάδα.

Είναι το 6ο θύμα του κορονοϊού που προέρχεται από την περιοχή της Καστοριάς.

Κατά τη χθεσινή (29/3) ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει: 95 νέα κρούσματα, 69 διασωληνωμένους ασθενείς, 38 θανάτους, εκ των οποίων 29 άνδρες και 9 γυναίκες και μέση ηλικία των θανόντων τα 71 έτη

Από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 15.151 μοριακοί έλεγχοι για κρούσματα.

«Ο ιός προκαλεί σοβαρή πνευμονία, που απαιτεί νοσηλεία. Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό. Η καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξησης απ' ότι άλλες χώρες. Ο κόσμος όμως όπως τον ξέρουμε αλλάζει. Μετά από ενημέρωση της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ένας άνθρωπος που έμενε σε δομή αστέγων διαγνώσθηκε θετικός στον ιό και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε το μέρος» δήλωσε χθες (29/3) μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε χθες (29/3): «Η προσωρινή απαγόρευση καταστημάτων παρατείνεται μέχρι τις 11 Απριλίου. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα και στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε η παράταση καραντίνας στη Δραγασιά και τη Δαμασκηνιά γι΄ακόμη μία εβδομάδα για προληπτικούς λόγους. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε σε μία λεπτή κόκκινη κλωστή».

Θυμίζουμε την Κυριακή (29/3), είχαμε το πρώτο θύμα του κορονοϊού στη Λέσβο. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα από από το χωριό Αγία Παρασκευή.

Η 76χρονη γυναίκα με υποκείμενο νόσημα – είχε εκδηλώσει πνευμονία- νοσηλευόταν από την Πέμπτη (26/3) στη μονάδα λοιμώξεων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.