Χαρδαλιάς για Πάσχα: «Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων, χάλασαν ...όλα τα υδραυλικά στα εξοχικά» (vid)

«Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων». Με αυτό τον τρόπο ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

Χαρδαλιάς για Πάσχα: «Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων, χάλασαν ...όλα τα υδραυλικά στα εξοχικά» (vid)

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας ,ώστε να αποτραπεί περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού στην επαρχία. «Καλούμε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους», υποστήριξε.

O Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στάθηκε στα μαζικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε η ΓΓΠΠ την Παρασκευή για... χαλασμένα υδραυλικά σε εξοχικά. "Το Σαββατοκύριακο υπήρχε έξαρση εφευρετικότητας. Την Παρασκευή δεχθήκαμε βροχή τηλεφωνημάτων, ότι ξαφνικά είχαν διαλυθεί όλα τα υδραυλικά στα εξοχικά τους, σε σπίτια εκτός Αθηνών. Και όλοι έπρεπε να μεταβούν για να τα φτιάξουν. Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να πάνε στα εξοχικά τους, αλλά είναι πλέον θέμα ευθύνης".

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε: «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα».

Ακόμα είπε πως τη Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψιν τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα. Εξήγησε πως ενώ η χώρα τα έχει πάει καλά στην διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί στην επαρχία από την Αθήνα που έχει τα πιο πολλά κρούσματα. Κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή έναν μήνα.