Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών του Έσσεν, Τόμας Σέφερ

Νεκρός στις γραμμές του τρένου στο Χόχαϊμ βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Έσσεν στη Γερμανία, Τόμας Σέφερ. Όλα δείχνουν ότι ο 54χρονος Χριστιανοδημοκτράτης αυτοκτόνησε.

Αυτοκτόνησε ο υπουργός Οικονομικών του Έσσεν, Τόμας Σέφερ

Η σορός του Τόμας Σέφερ βρέθηκε στις γραμμές του τρένου στο Χόχαϊμ, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν αυτοκτονία. Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου Έσσεν στη Γερμανία ήταν 54 ετών.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Σέφερ είχε ιδιαίτερες ανησυχίες για το θέμα της αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού στο Έσσεν, γεγονός που πιθανότατα να τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

Αυτό τόνισε και ο πρωθυπουργός του Έσσεν, Φόλκερ Μπουφιέ, ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος από το γεγονός: «Είναι απίστευτο και σοκαριστικό. Πάνω απ' όλα, είμαστε θλιμμένοι από τον θάνατο του Τόμας Σέφερ».

Εμφανώς ταραγμένος από τα νέα, ο Μπουφιέ τόνισε πως ο Σέφερ εργαζόταν «μέρα και νύχτα» προκειμένου να βοηθήσει τις τοπικές εταιρίες και τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του Έσσεν.

«Θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είχε αγχωθεί υπερβολικά για το θέμα», είπε σχετικά ο Μπουφιέ, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Μάλιστα, ο Σέφερ ήταν πολύ πιθανό να διαδεχθεί τον Μπουφιέ στην πρωθυπουργία του Έσσεν, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που υπάρχουν σχετικά απο την Φρανκφούρτη, η οποία είναι το οικονομικό κέντρο του κρατιδίου.