Θερινή ώρα: Ήρθε η στιγμή να πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Γυρίζουμε τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου μία ώρα μπροστά (4:00) και πηγαίνουμε στη θερινή ώρα.

Θερινή ώρα: Ήρθε η στιγμή να πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά

Γυρίζουμε τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου. Τα πηγαίνουμε μία ώρα μπροστά (4:00) και πηγαίνουμε στη θερινή ώρα. H τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπαγορεύει πως η τελευταία αλλαγή της ώρας θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021.

Αυτό για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Στη χώρα μας καλούμαστε απόψε, για την ακρίβεια τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Επομένως την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2020, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00.

Η παραπάνω απόφαση διευκρινίζει, ότι όσα κράτη - μέλη της Ε.Ε. επιθυμούν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε αυτά θα αλλάξουν για τελευταία φορά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Η θερινή ώρα, στην οποία θα περάσουμε αυτή την Κυριακή, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα δοκιμαστικά το 1932. Συγκεκριμένα, από τις 6 Ιουλίου έως και την 1η Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας