Κορονοϊός: Νεκρή η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα της Ισπανίας

Ο κορονοϊός χτύπησε τη βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, που θρηνεί τον θάνατο της πριγκίπισσας Μαρίας Τερέζας των Βουρβώνων - Πάρμα.

Κορονοϊός: Νεκρή η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα της Ισπανίας

Η 86χρονη ξαδέρφη του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, που ήταν γνωστή ως η «Κόκκινη Πριγκίπισσα» λόγω των ειλικρινών απόψεών της, πέθανε από κορονοϊό, σύμφωνα με την οικογένειά της. Η είδηση του θανάτου της ακτιβίστριας πριγκίπισσας ανακοινώθηκε αργά χθες από τον αδερφό της, πρίγκιπα Σίχτο Ενρίκε των Βουρβώνων, δούκα του Αρανζουέζ. «Σήμερα το απόγευμα η αδερφή μας Μαρία Τερέζα των Βουρβώνων - Πάρμα, θύμα του κορονοϊού, πέθανε στο Παρίσι σε ηλικία 86 ετών» έγραψε.

Ο θάνατός της έρχεται καθώς ο βασιλιάς Φελίπε, που έχει βρεθεί αρνητικός στον κορονοϊό νωρίτερα αυτό τον μήνα, επισκέφθηκε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη.

Ποια ήταν η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα

Μια μακρόχρονη υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών και των σοσιαλιστικών ιδεών, η Μαρία Τερέζα, που δεν παντρεύτηκε ποτέ, γεννήθηκε στο Παρίσι το 1933. Σπούδασε στη Γαλλία και ήταν πτυχιούχος και διακεκριμένη καθηγήτρια στη Σορβόνη του Παρισιού και καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης. Ήταν επίσης πρώιμη υποστηρίκτρια του CIVIS (το ανοιχτό πανεπιστημιακό σύστημα που συνδέει σχολεία σε 8 ευρωπαϊκά έθνη) και γοητεύτηκε από το Ισλάμ, καθώς έγινε ειδική στη μελέτη του, ιδιαίτερα αναφορικά με την εφαρμογή του στα εξελισσόμενα δικαιώματα των γυναικών στα αραβικά έθνη.

Ποιοι άλλοι βασιλικοί είναι θετικοί στον κορονοϊό

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου είναι θετικός στον κορονοϊό. Ο πρίγκιπας, που έχει ήπια συμπτώματα, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι του, ενώ η σύζυγός του βρέθηκε αρνητική. Άλλος βασιλικός που έχει βρεθεί θετικός στον κορονοϊό είναι ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Πηγή: iefimerida.gr