Κορονοϊός: Ξεπέρασε τους 1.000 νεκρούς η Βρετανία - 260 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Στους 1.019 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας του κορονοϊού, καθώς μόνο το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν άλλοι 260 θάνατοι.

Κορονοϊός: Ξεπέρασε τους 1.000 νεκρούς η Βρετανία - 260 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού υπερέβη τους 1.000 θανάτους στη Μεγάλη Βρετανία, με 260 νέους θανάτους να έχουν καταγραφεί μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στα 2.510 τα νέα κρούσματα της νόσου στο ίδιο διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.019 και των ανθρώπων που έχουν επίσημα καταγραφεί ως μολυνθέντες από τον ιό στους 17.089.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας συνέστησε σε όλους τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν αμέσως στην πατρίδα τους, επισημαίνοντας ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει οδηγήσει σε περιορισμούς στα ταξίδια στο εξωτερικό και έχει προκαλέσει το κλείσιμο αεροπορικών οδών και χερσαίων συνόρων.

«Προτρέπουμε έντονα τους Βρετανούς ταξιδιώτες στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην πατρίδα τώρα, όσο υπάρχουν εμπορικές οδοί για να το κάνουν», επισήμανε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

«Σε ολόκληρο τον κόσμο όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν τις πτήσεις και όλο και περισσότερα αεροδρόμια κλείνουν, ορισμένα χωρίς προειδοποίηση. Εάν βρίσκεστε σε διακοπές στο εξωτερικό, τώρα είναι η στιγμή να επιστρέψετε στην πατρίδα, ενώ ακόμα μπορείτε», τονίζει ο Ράαμπ.