Δήμαρχοι νομού Καστοριάς προς κυβέρνηση: «Φτάνει με την απραξία, μάσκες και επίταξη τώρα!»

Κραυγή απόγνωσης από τους δημάρχους του νομού Καστοριάς προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες των νοσοκομείων της περιοχής, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορονοϊό. Διαβάστε την κοινή επιστολή τους.

Δήμαρχοι νομού Καστοριάς προς κυβέρνηση: «Φτάνει με την απραξία, μάσκες και επίταξη τώρα!»

Νέα δραματική έκκληση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή απευθύνουν οι δήμαρχοι Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, και Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, τoυς υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον περιφερειάρχη, οι τρεις δήμαρχοι επισημαίνουν τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο και η Καστοριά γενικότερα, αφού μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί «33 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 (...) στο προσωπικό του νοσοκομείου και 4 θάνατοι, εκ των οποίων ο ένας αφορά 41χρονη μητέρα τριών παιδιών».

Όπως αναφέρουν στο νοσοκομείο «νοσηλεύονται ήδη 12 ασθενείς, ενώ άλλοι 14 έχουν διακομιστεί σε νοσηλευτικές μονάδες στην Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη».

Οι δήμαρχοι αναφέρουν ότι «ακόμη και σήμερα παραμένουν σε καραντίνα 40 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου» και ζητούν τη μετατροπή του νοσοκομείου Καστοριάς σε νοσοκομείο περίθαλψης περιστατικών Covid-19 και μεταφορά των κλινικών του σε άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής -Κέντρο Υγείας, ΙΚΑ, ΚΕΦΙΑΠ και ιδιωτικές κλινικές.

Ολόκληρη η επιστολή: